měšťanský dům

Měšťanský dům ve svažitém terénu Masné ulice je jednopatrový se sedlovou střechou. V patře jsou čtyři dvoudílná okna asymetricky umístěná v ploše fasády. Otvory přízemí respektují osový rozvrh patra pouze v levé části průčelí. V půdorysu mírně zvlněné průčelí pokrývá sgrafitová kvádrová rustika; pod fabionovou korunní římsou probíhá motiv pletence. Pod ním, mezi okny v pravé části fasády, je drobná nika. Sokl je hladký, šedé barvy. Sedlová střecha pokrytá bobrovkami má v uliční části vložené dva vikýře s pultovými stříškami. Zděný komín je situovaný u hřebene střechy těsně při štítu na severní straně objektu. Hlavní vchod - při pravém "nároží" domu,s novými dveřmi výplňové konstrukce osazenými v dřevěné zárubni, vede do síně. /Dispozice domu – hloubkový i příčný dvojtrakt/. Záklopový strop síně s nosnými trámy loženými kolmo k uliční ose je pravděpodobně z větší části dílem nedávné obnovy objektu.Některé z prostorů přízemí jsou zaklenuté; rovněž suterénní prostora pod levou částí domu. Plochostropé patro je přístupné po schodech s nástupem v jv. koutu síně v přízemí. Dvorní průčelí s balkonem nad segmentově zaklenutým vchodem se obrací do dvorku s půdorysem protáhlého lichoběžníku.