měšťanský dům

Měšťanský dům na rohu Radniční a Dlouhé ulice se obrací hlavním průčelím k východu do Radniční ulice. Levá, širší část průčelí je v přízemí dvouosá, vlevo je kamenný portál. Dům slouží k prodejním a výstavným účelům. Nárožní patrový dům s valbovou střechou, průčelí ze 2.pol. 19. stol. Jedná se o dva původně samostatné domy, jež byly patrně již ve středověku sloučeny v jeden celek. Objekt prošel fázemi gotiky, renesance, baroka a klasicismu. Podél ulice Dlouhá přiléhá křídlo, které plynule navazuje na průběh uliční čáry, přední část směrem k nároží mírně ustupuje. V přízemí jsou tři kamenné portály. Sokl je v líci fasády, základní plocha i plastické prvky v monochromním odstínu cihlově hnědočervené barvě. Fasáda na nároží členěna bosáží, okna v patře se štukovou šambránou. Na fasádě směrem do Radniční ul. jsou dvě renesanční výrazné profilované kamenné římsy nad portály v přízemí, protažené i nad okenní otvory, levá římsa je uprostřed zdobena erbem s pětilistou růží.