soubor dvou měšťanských domů

Měšťanský dům čp. 157 na půdorysu L stojí na nároží ulic Horní a Masné. Hlavní vstupní průčelí se obrací k jihu do Horní ulice. Poměrně nenápadné průčelí s úpravou fasády z konce 19. století v sobě skrývá bohatou stratigrafii většího počtu úprav od středověku do 20. století. I po více než 20 letech je příjemně zpatinovaný povrch tradičního nátěru. Půlkruhově klenutý výkladec do Šatlavské uličky není původní, byl zřízen jako součást průchodu ve 2. pol. 20. století, předtím zde byl výkladcový obdélný otvor, jako se zachovaly výkladce do Horní ulice. Okna z meziválečného období mají kamenná ostění, vstupní pravoúhlý portál s kamenným ostěním je stejného charakteru. Na bočním východním průčelí v Masné ulici je při nároží půlkruhově sklenutý otvor zrušeného průchodu. Dům čp. 158 se nachází vedle předchozího, v Horní ulici, patří svou dispozicí, vybavením a zdobením fasády k významným příkladům klasicistní architektury v rámci vnitřního města.