měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá uprostřed severní strany Šatlavské ulice, kam se obrací svým jednoduchým jižním vstupním průčelím. Dům na úzké obdélné parcela zasahuje až do sousední Masné ulice. Nynější podoba domu pochází z doby po požáru roku 1867. V současnosti má dům základní plochu hladkou, meruňkové barva, sokl mírně vystouplý, provedený v hrubé omítce s rámem, oranžové barvy. Profilovaná korunní římsa je oranžová. Na vchodem je znamení dělová kole ve štukovém rámu. V jižním průčelí jsou dochovány klasicistní dvoukřídlé dveře s nadsvětlíkem.V roce 1994 byla požadována úprava fasády vápennou maltou, nátěr vápenný, pigment přírodní, nátěr - světlý okr. Cca v 60.l.20.stol. měl dům dle dobové fotografie plastické šambrány kolem oken a hl.vstupu, plasticko kordonová římsu. Dům je významným urbanistickým prvkem, který utváří charakter zástavby v Šatlavské a svým severním průčelím také v Masné ulici.