měšťanský dům

Dnešní kompozice průčelí je neslohová, v jádru klasicistní, základní plocha fasády je pokryta hrubou omítkou s hladkými šambránami. Obchodní výkladec je kryt plechovou stříškou. Dvoukřídlé dveřnice obloukovitě ukončené jsou repliky starších dveřnic. Nad tímto vstupem byla dříve (dle archivní fotodokumentace) stříška. Kolem dveřnic byly umístěny skříňové výkladce se stříškami. Domovní dveře (dnes obchodní) jsou jednokřídlové, výplňové z jedné poloviny prosklenné a opatřené zdobnou mříží. Domovní jednokřídlé dveře jsou barokní, autentické s terčovým kovaným úchytem. Okna jsou dnes dvojitá, dvoukřídlá, šestitabulková. Výměna vnějších rámů a křídel proběhla v roce 2014. Byly vyrobeny kopie starších ale už novodobých oken včetně větracích okének. V roce 2016 pak proběhla výměna i vnitřních rámů a křídel s izolačním dvojsklem. Sedlová střecha s hřebenem podélně orientovaným s Širokou ulicí. Střecha je kryta šindelem (archivně dolořená v roce 1804) a položeným při rekonstrukci v roce 1967. Střecha byla obnovována v polovině 90. let 20. století. a na počátku 21. století. Na dvorním přístavku byla na počátku 21. století obnovena pálená krytina z bobrovek. Do historicky cenného krovu (renesanční krov lehké konstrukce s hambalky) nad hlavním objektem (dendrochronologicky zařazen do druhé poloviny 16. století) byla v roce 2000 povolena půdní vestavba.