vodní mlýn

Fasáda je z větší části provedená po roce 2000, nedokončená díky povodním v roce 2002, patři k nejzajímavějším fasádám v Českém Krumlově. Z poměrně bohaté nálezové situace pozdně středověké výzdoby byla restaurátorským analytickým způsobem přiznána nejzajímavější část na ustouplém východním průčelí. Fasáda byla omítkově opravena, ale bez provedení finálního nátěru. Restaurované byly pozdně středověké detaily, koutová bosáž, vodní kolo, rožmberská růže nápisové destičky z roku 1548. Dvorní průčelí k řece je jednoduché, uplatňuje se odlišně od hlavního průčelí podle barokní nálezové situace světlé plochy s šedou nárožní bosáží. Její podstatnou část vyplňuje pavlač v úrovni patra. V archivní dokumentaci se uplatňuje na konci pavlače suchý záchod. Po spuštění restauračního provozu byly doplněny kryté terasy a přístavky, které odpovídají ve hmotě historické situaci z počátku 20. století.