měšťanský dům

Fasáda do náměstí je výsledkem rekonstrukce z r. 1981-5, kdy zde byl vybudován nový štít. Před rekonstrukcí měla fasáda klasicitní podobu z r. 1834, kdy byl dům zvýšen o patro. Bylo obnoveno loubí. Na místě zadních hospodářských stavení směrem do ulice Kájovská, vznikla r.l910 v upravené uliční čáře dnešní jednopatrová obytná budova, obnovená mezi roky 1981 – 1985. Fasáda je hladká, dvoubarevná - základní plocha světlý okr, malovaná výzdoba v barvě cihlově červené. Výzdoba fasády spočívá v malovaném kvádrování nad loubím v přízemí, nárožní malovaná bosáž a orámování oken. Vznik při rekonstrukci v 80.letech 20.stol. Plastická římsa, orámování nového štítu. Střecha krytá bobrovkami má 5 vikýřů s valbovou střechou, větších rozměrů, zadní trakt směrem do Kájovské ul, má na střeše 5 vikýřů s pultovou střechou. Kromě vikýřů jsou na střeše 3 menší střešní okna. Dvůr vznikl po rekonstrukci v 80.letech 20. stol.