měšťanský dům

Dům čp.111 se obrací hlavní fasádou k jihu do ulice Parkán a zadní směrem k řece. Hlavní průčelí patrového domu je trojosé a velmi prosté, dvoubarevné řešení ve vápenné technologii, Na archivní fotodokumentaci je patrná negativní barevnost proti stávajícímu stavu. Dům svou hmotou doplňuje zachovanou malebnou kompozici drobných měšťanských domů v ulic Parkán a zadním průčelí utváří celek zástavby Parkánu patrný především z Latránu nebo z hradu nad ním. Dům doplňuje a je nedílnou součástí severní fronty domů v ulici Parkán. V uličním průčelí historizující vstupní dveře, v uliční i dvorní frontě fasády jsou starší okenní výplně. Historizující podobu získalo i dvorní průčelí patrovým přístavkem a okny prosvětlujícími půdní polopatro, ve starší fází se záchodem, otevřenou pavlačí s plochou střechou, později rozšířenou na celou prosklenou pavlač.