předzámčí

Areál zámku uzavírají přízemní budovy na severní a jižní straně, mezi nimiž je situována vstupní brána vymezená dvěma šestibokými pilíři s cimbuřím. Budova předzámčí na jižní straně přízemní sestávající ze dvou částí. Z podélné stavby kryté rovnou střechou, která se napojuje na vstupní bránu a byla přistavěna v roce 1940. Druhou část tvoří původní v jádru barokní stavba na obdélném půdorysu, krytou polovalbovou střechou. Podélná stavba domu hlídače byla přistavěna k ohradní zdi areálu. Fasáda hladká, členěna lezénovým rámem se zubořezovým ornamentem. Okna a vstupní otvory pravoúhlé. Plocha fasády nízké budovy zdobena sdruženými pilastry a zubořezem a mírně převýšenou římsou s cimbuřím. Nárožní budova na straně do nádvoří přízemní, ale mírně zvýšena o půdní patro, do něhož se vchází po žebříku z venkovní strany. Na vnější straně areálu (směrem k městu) je nárožní budova akcentována nárožním trojúhelníkovým štítem se zubořezem a stupňovitě ustupující atikou. Ve štítu dvě pravoúhlá okna. V interiéru nárožních budov dochovány barokní klenby. Střecha sedlová, v nároží zvalbená a nad štítem sedlová, krytá eternitem.