litinový kříž

Severovýchodně od obce při pravé straně silnice směrem na Petrovice stojí vedle vzrostlé lípy atypická drobná sakrální architektura. Jedná se o starší kamenný sloupek (spodní část dříku) doplněný litinovým křížem. Robustní sloupek je tvořen kubickou základnou, na kterou dosedá oblouny a výžlabky profilovaná patka, ze které vyrůstá ve spodní části mírně rozšířený dřík se subtilními postranními volutami. Na čelní straně je ve spodní části umístěna nápisová obdélná deska s ujmutými rohy a dnes již nečitelným majuskulním nápisem. Nad deskou v dvakrát odstupněném půlkruhově zaklenutém výklenku je umístěn nízký reliéf Panny Marie Bolestné. Nad výklenkem je mělký reliéf ve tvaru srdce. Na zadní straně v rytém rámu s ujmutými rohy nečitelný nápis. Do kamenné části je vsazen jednoduchý litinový kříž s profilovanou patkou a nápisovou deskou a s tělem Kristovým zavěšeným v místě spojení břeven.