špýchárek patrový - tzv. sroubek u čp. 9

Patrový objekt obdélného půdorysu, podélně orientovaný. Přízemí zděné z kamene, patro roubené. V přízemí dvě místnosti, nepropojené, vchody z podélné stěny. Místnost vlevo klenutá plackou, podaha vylitá betonem, dveře sbité z prken, osazené v líci do dřevěné zárubně. Místnost vpravo klenutá jedním polem valené klenby se dvěma páry lunetových výklenků, podlaha vydlážděná, dveřní otvor rámován kamenným ostěním, dveře osazené do špalety, v příčné zdi podélný pravoúhlý otvor s mříží. Vstup do patra na dřevěnou předloženou pavlač při podélné a příčné stěně po dřevěném schodišti skrytém ve svisle bedněném přístavku. Z pavlače při podélné stěně vstup do dvou místností v patře, podlahy prkenné, stropy trámové, dveře v dřevěných zárubních. Z části pavlače při příčné stěně po žebříku vstup do prostoru půdy. Střecha sedlová s námětky, s valbičkou při jednom štítovém průčelí, krytinou pálená ražená taška. Štíty svisle bedněny, bez otvorů.