kostel sv. Jakuba Většího

Kostel se nachází na návsi, ve středu historického jádra obce. Původně byl obklopen hřbitovem, zrušeným ve 30. letech 19. století. Jedná se o jednolodní orientovanou stavbu s výraznou starší hranolovou věží v ose západního průčelí a s půlkruhově ukončeným presbytářem. K němu se pojí dva nižší obdélné přístavky. Věž je vystavěna z pískovcových kvádrů. Kostel je kryt sedlovou, při věži zvalbenou střechou, přístavky jsou završeny valbou. Fasády jsou empírové. Loď je osvětlována párem charakteristických půlkruhových oken. Stejným oknem menších rozměrů se v ose otevírá presbytář i věž. Fasáda je členěna omítkovým kvádrováním. Za presbytářem stojí pomník padlým v 1. světové válce - kříž s korpusem Ukřižovaného, umístěný na podstavci ve tvaru skaliska. Kristus vychází z myslbekovského schématu. Jedná se o nepříliš kvalitní dílenskou práci. Předmětem ochrany je kostel a příslušný pozemek.