výklenková boží muka

Kamenná výklenková boží muka stojí nad křižovatkou silnic u čp. 76. Sokl je odstupněný, profilovaný, se stylizovanou vavřínovou kartuší a letopočtem "1797". Na soklu stojí mírně se zúžující obelisk. Vpředu je geometrický rám s několikařádkovým citátem z bible v německém jazyce. Nad citátem z bible je závěs s lampou a obdélný výklenek. Soška ve výklenku byla odcizena. Po stranách výklenku jsou dvě reliéfní stylizované kytky a nad výklenkem mušle. Boží muka jsou zastřešena sedlovou hlavicí se štítem záclonového tvaru. Ve štítu je mariánský monogram a další dvě stylizované kytky. Hlavice je ukončena plechovým křížkem. Na bocích obelisku jsou další nápisy s náboženským obsahem. Vzadu je věnovací nápis: "Diese statsion erbontz von Johan Gorg Lorentz Kopper".