socha sv. Jana Nepomuckého

V centru obce při hlavní komunikaci umístěna socha sv. Jana Nepomuckého na výškově odstupňovaném soklu. Vlastní sokl je členěn pravoúhlou paticí a navazující středovou ve spodní polovině konvexně vydutou částí na čelní a zadní straně zdobené v ploše oválným profilem rámu. Na čelní straně je pole vyplněno dnes špatně čitelným latinským majuskulním nápisem ve znění: “RespICe ConVersos aD te patrone CLIente nefInast VeLerIs pVn ger CorDa reLo Io nos ab InIVrIose VVL rVrVere pro pIrIVs pIe IOANNES” Na zadní straně v obdobném medailonu s plošným poškozením umístěn letopočet 1855. Ve vrcholu na nízké podnoži se splávkem umístěna socha sv. Jana Nepomuckého přísně statutární v mírně podživotní velikosti v trojdílném kanovnickém oděvu s biretem na hlavě. Je zachycen v mírném kontrapostu s vahou na levé noze a povolenou pravou. Tělem probíhá téměř přímka, porušená mírným náklonem hlavy k levému rameni. Světec svírá v náručí krucifix s korpusem Krista. rozměry: sokl cca 0,8 . 0,6 m, výška cca 2,5 - 3 m materiál: kámen - pískovec