krucifix

Původně po levé straně kaple v centru obce umístěný dřevěný kříž. Těleso dříku je rozděleno horizontálními břevny kordonových říms plasticky na tři části. Na podnoži v mělké reliéfní nice s půlkruhovým záklenkem je reliéf Bolestné Panny Marie . Pod ním se nachází reliéf Piety. Nad nikou umístěnou kordonovou římsou je umístěn reliéf monstrance a po stranách klečících andělů. Ve vrcholu je bohatou řezbou vegetabilního dekoru akcentováno vodorovné břevno kříže. Pod klečícmi anděly po stranách monstrance je letopočet 1877. Ramena kříže jsou ukončena ve tvaru jetelového listu a kryta kovovou stříškou ve tvaru segmentového oblouku. Na kříži je umístěna kovová deska s malovaným korpusem Krista. Tělo na prověšených rukou s hlavou skloněnou k pravému rameni je akcentováno obrysově rozevlátými cípy bederní roušky za tělem. rozměry: neurčeno materiál: dřevo, plech