kamenný kříž

Kamenný kříž stojí na S okraji obce, na rozcestí silnic, na volném prostranství před domem čp. 17 a je orientován čelem k J. Materiálem objektu je jemnozrnný pískovec v přirozené barvě. Základnu kříže tvoří dvoustupňová podnož obdélného půdorysu se zaoblenými rohy. Z ní vystupuje členitý podstavec tvaru čtyřbokého hranolového pilířku s kubickým soklem a profilovanou hlavicí. Hlavice je na přední straně půlkruhově vyklenutá a tvoří mělký výklenek, vyplněný mušlí. Na přední a bočních stěnách soklu jsou rytá zrcadla s obloučkovitě vykrojenými rohy a reliéfně zpracovanými figurami světců. (Na přední straně je postava Bolestné Panny Marie, vlevo sv. Vojtěch, sv. Jan Nepomucký napravo). V ploše JZ zrcadla je vyryta datace Anno 1830. Na hlavici podstavce spočívá nízký hranolový, po stranách konkávně prohnutý sokl s vlastním křížem. Nízký nečleněný latinský kříž má trojlistě ukončená ramena. Na kříži visí korpus Kristova těla s hlavou svěšenou k pravému rameni.