socha - váza empirová

Pískovcová skulptura osazená na hlavní (přístupové) pěšině městského, původně důstojnického sadu. Váza sestavena ze tří částí. Základna ze šedého jemnozrnného pískovce s nárožími a na ní nasazena část ze stejného pískovce s okosenými rohy. Váza má samostatný plintus s okosenými rohy s kruhovou nohou nádoby, na které je výrazný prstenec. Spodní část vázy pod pásem s výžlabkem má reliéfní výzdobu zjednodušených plastických listů. Horní část vázy má obrubu s užším páskem pod sebou a na ní maskaron hlavy s fousy. Od hlavy do stran jsou zavěšeny festony velkých olivových snítek, které obepínají vázu do stran a na zadní straně napojují na maskaron z druhé strany. V nejširším místě festonu je vazba skříženou mašlí. Váza má vhloubení 29 cm a je z jedné strany prasklá. Materiál vázy je jemnozrnný pískovec růžové barvy. Podstavec vázy je ze šedého jemnozrnného pískovce místní provenience. Váza byla roku 2005 zcizena.