socha sv. Venancia

Socha světce na kvádrovém pilíři mezi dvěma stromy (původně modříny) ve svahu na západním konci obce. Blokový postament na pískovcovém stupni, dole s profilací oblounem a lištkou, plocha s rytým obdélným rámcem, nahoře krycí destička s lištkou. Na čelní straně v rámci nápis se zbytky červenohnědého nátěru písmen. Pilíř ze čtyř hrubě otesaných kvádrů se čtyřmi hlavami lvů v hlubokém reliéfu, se zbytky barev (hlavy žluté, tlamy a okolní skála červenavé). Na čelní stěně kované raménko světla. Socha světce ve vojenském oděvu, s praporcem s křížkem a modelem kostela se čtvercovou věží a lodí, půlkruhovým presbyteriem. Zbytky polychromie: suknice červenohnědá, boty černé se zlatými prýmky, kůže v přirozené barvě.