dělnická kolonie

Skupina šesti malých přízemních rodinných domků obdélního půdorysu, obklopených vlastními zahrádkami. Ústřední čtyři domky jsou orientovány příčně, zatímco oba krajní, které celou skupinu vymezují, jsou orientovány podélně, tj. užším průčelím směrem do ul. Kluchova. Průčelí jsou hladká, prolamována jsou obdélnými okenními a vstupními otvory, z nichž některé byly druhotně rozšířeny. Na uliční průčelí ústřední čtveřice domků navazuje snížená přístavba, která dosahuje šířky celého průčelí. U domku č. p. 14 se k levému nároží uliční fasády přimyká výrazná hranolová přístavba o třech podlažích, která je však oproti střeše stále mírně snížená. U domku č. p. 22 je na pravém bočním průčelí přístavba verandy. U domu č. p. 20 je ve střeše prolomena řada střešních oken. Zadní průčelí zůstala z větší části zachována v původní podobě. Domky jsou završeny vysokými mansardovými střechami se štíty, ve kterých jsou prolomena okna; nad uliční fasádou některých domků (č. p. 19, 20) je ve střeše prolomena řada střešních oken. Krajní dva domky mají sedlové střechy s polovalbou. Materiál: cihelné zdivo, hladká omítka různých barev (č.p. 22: tmavá okrová; č.p. 20: světlá žlutá; č.p. 15-19: starší zešedlá omítka; č.p. 14: velmi světlá zelenkavá); nároží a sokly domů č. p. 14 a 22 jsou obloženy lomovými kameny Krytina: taška