socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti je podána v obvyklé ikonografii. Obrysově uzavřená statická figura stojí v mírném kontrapostu s nakročenou pravou nohou. Světec je oděn v kanovnickém rouchu (klerice, rochetě a mozettě) s biretem na hlavě. Oběma rukama přidržuje před svým tělem diagonálně položený krucifix, podložený mučednickou palmovou ratolestí. Schematicky podanou tvář lemují kučeravé vlasy a krátký plnovous. Hlava je pootočena k pravému rameni a mírně skloněna, světcův pohled tak směřuje ke kříži. Zadní strana je plasticky plochá, schematicky lineárně traktovaná. Figura je osazena na nízkém kvádrovém plintu a novodobém soklu. Hrubě opracovaný mohutný válcový sokl je upevněn v nízké kruhové podnoži.