kaple sv. Rodiny

Kaplička, zasvěcená sv. Rodině, je situována severně od kostela sv. Martina a původní byla vestavěna do nároží zdi, která obepínala plochu hřbitova, rozkládajícího se kolem kostela, rozšířeného roku 1750 a zrušeného roku 1835. Doba vzniku kaple ani její objednavatel nejsou známy. Drobná, volně stojící sakrální architektura, která je vyzvižena na půdoryse obdélníka s mírně odsazeným, rovným závěrem a svým vstupním průčelím se obrací k severu. Průčelí je završeno trojúhelným štítem a na jeho ose je prolomen vysoký vstupní otvor s půlkruhovým záklenkem, který dosahuje až po plochu štítu. Vchod je opatřen mírně plasticky vystupujícím ostěním a po obou stranách je rámován širokými lezénemi, které jsou přes nároží přetaženy až na boční fasády. Plocha štítu je hladká. Boční fasády a závěrová stěna jsou také hladké. Na stěnou závěru je také vyzdvižen obdobný trojúhelný štít, zhruba ve středu jehož plochy je proražen drobný okulus. Nároží mírně odsazeného závěru jsou lemována bíle natřenými pásy, které naznačují nárožní lezény. Pod střechou probíhá jednoduše profilované korunní římsa, která dosedá na lezény a na ploše závěru je pouze naznačena vodorovným pásem bílé barvy. Na vstupní fasádě je římsa přerušena záklenkem vstupního otvoru, který do ní zasahuje, a lezény po stranách vstupu tak nesou úseky římsy. Tyto plasticky vystupující úseky jsou opatřeny krytinou v podobě bobrovky. Kaple je završena sedlovou střechou. Interiér kaple je zaklenut valenou klenbou a do prostoru spodní části závěru je vestavěna zděná menza. Materiál: smíšené zdivo; hladká omítka světle žluté barvy, podstřešní římsa a lizény bílé. Krytina: bobrovka.