socha sv. Jakuba Většího

V koutě kostela na náměstí, na východní straně směrem do náměstí je postavena socha na podstavci z hořického pískovce. Má dole rozšířenou základnu s výžlabkem a nahoře desku. Socha sama je z materiálu místního pískovce vypracované na pohled zpředu. Zadní strana má betonovou záplatu. Socha postavena dodatečně na mladší podstavec. Socha stojí na pravé noze, levou mírně povakročenou. Pravou ruku drží na prsou a v levé ruce u boku přidržuje knihu. Dramatická draperie podporuje dojem pohybu. Hlava světce se dívá vzhůru a na almuci přes ramena má na levé i pravé straně ramen přišitou mušli z Kompostely. Socha asi z pol. 18. století bez vročení a signatury. Místo na kterém v koutě kostela stojí je ohraničeno železným plůtkem a kovanou dekorací lístků a križeb. Plůtek má celkem čtyři pole mříže.