měšťanský dům

Jednopatrový objekt se suterénem. Průčelí je pozdně barokní, pětiosé, s renesančním arkýřem na krakorci. Zalomenou stavební čáru vyrovnává v prvním patře vpravo arkýř, posazený na kamenném krakorci. Průčelí je hladké, okna v přízemí mají podokenní římsu a jsou lemována lištou s uchy. Vstupní dveře jsou také lemovány lištou ukončenou dvěma volutově stočenými křídly. Okna druhého patra jsou ozdobena ještě profilovanou nadokenní římsou. Fasáda je ukončena profilovanou kordónovou římsou. Sklep se nachází pouze pod levou částí objektu, přístupný cihlovým schodištěm s dřevěnými stupni z chodby, zaklenut valenou polokruhovou cihelnou klenbou. Přízemí je trojtraktrové. Levý trakt je v přední části klenut renesanční valenou klenbou s bočními lunetami vytaženými do hřebínků. Zadní část je klenuta valenými klenbami, z nichž prostřední je podepřena dřevěným trámem a původně sloužila jako černá kuchyň. Střední vstupní síň ke klenuta křížovou klenbou a ústí na schodiště do patra a do chodbičky vedoucí na dvůr, zaklenuté valenou klenbou. Místnosti po pravé straně vstupu jsou: přední klenuta křížovou klenbou s lunetami vytaženými do hřebínků a zadní dřevěným trámovým stropem. Patro je plochostropé. Střecha je sedlová. Krov je tvořen stojatou stolicí s původní cihlovou dlažbou. Veškeré dvorní přístavky byly již zbourány. Dvorní fasáda je novodobá s vyměněnými okny.