socha sv. Václava na podstavě

Socha sv. Václava je umístěna v zahrádce domu u čp. 127 u místní cesty. Kvádrový sokl, který je mírně segmentový s příložkou na čelní straně, po stranách soklu zavíjená voluta s výžlabky v hoření části (rozměr soklu 83 cm x 50 cm x 70 cm výšky). Podstavec o výšce 105 cm, na čelní straně mírně segmentový, zakončený vzdutou římsou o šíři 35 cm s volutovými křidélky uprostřed a dvěma reliéfními hlavičkami andílků s křidélky. Strany podstavce s vpadlými zrcadly a reliéfními vegetativními prvky střapců, na čelní straně podstavce vytesán reliéf s vyobrazením P. Marie (Svatoňovické). na podstavci vzadu nápis: "Nákladem Václava / Řezníčka č. 1 r. 1802 / obnoveno nákladem Fr. Řezníčka a / manželky jeho r. 1883 / z Batňovic" . Socha sv. Václava zobrazena v běžném ikonografickém pojetí, v kontrapostu, s praporcem uchopeným v levé ruce, výška figury 160 cm. Materiálem světlý a červený pískovec )z červeného pískovce zhotoven podstavec). Celková výška 390 cm.