venkovský dům

Přízemní roubená stavba trojdílné dispozice s průchozí síní, vystavěná na nízké kamenné podezdívce, okapovou stranou orientována k místní komunikaci. Hlavní štítové průčelí orientováno k východní straně, s dvěma patry štítu, ve vrcholu s valbičkou. Lomenice bohatě členěná, s hnědým nátěrem, spáry přelištovány latěmi. Spodní pole děleno do čtyř částí, uprostřed svisle bedněné pole s dvěma okny dělenými na šest tabulek, postranní pole štítu klasovitě bedněna. Vrchní patro děleno do dvou polí, sedlovitě bedněno, s dvěma větracími otvory. Jednotlivá pole štítu oddělena řezbářsky zdobenými lištami. Zadní štít dvoupatrový, bedněný s orientací k západní straně, horní pole klasovitě bedněno, spodní pole se svislým bedněním a dvěma čtvercovými okenními osami. Okna v dřevěných profilovaných rámech. Nosné obvodové stěny roubeny s širokou vymazávkou spar, okna dvojitá (kastlíková) v dřevěných rámech s dřevěnými profilovanými parapety. Profilovaná zhlaví trámů. Vstup do objektu od jižní strany z prostoru zahrady dřevěnými kazetovými dvoukřídlými dveřmi se světlíkem.