kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého

Zděná kaple kruhového půdorysu završená kuželovou střechou krytou šindelem. Vnější plášť objektu členěn pouze horizontálně: naznačenou podnoží stavby a profilovanou korunní římsou. Interiér kaple otevřen arkádou s mírně odsazeným půlkruhovým záklenkem. Pod odsazením, v pozici konzol, umístěny drobné štukové voluty. Vstup do kaple zajištěn dřevěnými dvoukřídlými vrátky. Interiér plochostropý, ve středu plochy ve štuku modelovaný motiv slunce. Socha světce postavena na sokl vykrajovaného obrysu, nesený nízkou patkou ukončenou zvonovnicí. Na čelní stěně soklu linií vnitřního obrysu vymezena plocha, v ní umístěna oválná kartuš s reliéfem svržení světce do Vltavy. Pod kartuší vytesána datace: 1727./ Die 16. May. Nad kartuší alianční erb fundátorů kaple Leopolda Zikmunda Lichnovského z Voštic a Františky Alžběty Elbognarové z Dolního Schönfeldu. Pravý erb Lichnovských má ve štítě vinný stvol se dvěma svěšenými hrozny po stranách, levý erb Elbognarů je čtvrcený, v 1. a 4. poli na stonku svěšený vinný hrozen, ve 2. a 3. poli obrněné rameno. Mezi erby hlava andílka, nad ním listová koruna. Štíhlá elegantní figura světce v tradičním kanovnickém šatu stojí v kontrapostu, tělesná osa je esovitě prohnutá. Ladným gestem pravé ruky tiskne světec ke své hrudi krucifix, levá ruka mírně upažená svírá kovovou ratolest. Hlava ušlechtilého výrazu, věnčená hvězdnou areolou, skloněná k pravému rameni. Anatomické detaily a povrch roucha jsou citlivě opracovány.