kaple Panny Marie Bolestné

Volně stojící kaple čtvercového půdorysu s trobokým závěrem. V ose hlavního průčelí vstup se segmentovým záklenkem; nároží zaoblena, tvořena jakoby vpadlým čtvrtsloupem. nároží závěru zvýrazněna lizénami. Boční fasády prolomeny vždy jedním oknem s půlkruhovým záklenkem a ukončeny masivní profilovanou korunní římsou bez přerušení obíhající kolem celé stavby. V průčelí nad korunní římsou lomenice, nad ní zvednutý vysoký dvoustupňový štít. V jeho ose prolomeno okno rámované pilastry. Štít ukončen trojúhelným frontonem s reliéfem Božího oka. Pod římsou frontonu, zdobenou zubořezem, letopočet MDCCCXXV a tři reliéfní medailony s letopočtem 1825, IHS a mariánským monogramem. Sedlová střecha prolomena polygonální zvonicí, krytina eternit, dříve břidlice. Cihlové zdivo, omítnuto. V interiéru valená klenba (česká placka).