sousoší sv. Jana a sv. Pavla

U polní cesty za Medlešicemi směrem k Dřenicím stojí sousoší sv. Jana a Pavla. Na postavci opřeném volutami, vpředu dvojitý erb, pod ním mušla s rokaji, nahoře mušle a koruna. Jeden erb je oválný, v šachovém poli korunovaný štít s dvěma orlími hlavami, dole lev (?) kozel. Druhý medailon okřídlený. Vpředu letopočet 1745, vzadu na podstavci chronogram 1795 (1797?). Výška : 2 metry. Na podstavci dvě postavy v životní velikosti, stojící vedle sebe v nakročeném postoji. Postava vlevo objímá levicí druha, druhou ruku položenou na prsou. Hlavu pozvedá k nebesům. přes roucho s krátkou suknicí s třásněmi, přehozeno svrchní. Postava vpravo prohnutá, rukou ukazuje dolů. Obdobný oblek, plášť přehozen přes pravé rameno.