měšťanský dům

Řadový podsklepený jednopatrový dům s půdním polopatrem, o dvou okenních osách hlavního průčelí. Dům je součástí severozápadní fronty domů na náměstí. Čelní fasáda hladká, ukončená jednoduše profilovanou korunní římsou; v úrovni 1. nadzemního podlaží navazují na hlavní průčelí v nárožích opěrné pilíře. Okenní otvory rámovány jednoduchými lištami (okna půdního polopatra pouze po stranách), pod okny jednoduše profilované římsy. V roce 1930 proběhla adaptace objektu, byla zrušena klenba podloubí a realizován rovný překlad. Fasáda v úrovni 2. nadzemního podlaží i půdního polopatra prolomena trojdílnými atypicky členěnými okny, výplně dřevěné. V prostoru podloubí situovány dva vstupy; levý vstup (při čelním pohledu) doplněný čtvercovým výkladcem, ve vstupu pak osazeny jednokřídlé dřevěné, v horní polovině prosklené, dveře. V pravém vstupu do domu osazeny nově zhotovené dvoukřídlé rámové dveře s nadsvětlíkem (prosklené výplně a nadsvětlík opatřeny kovovými mřížemi). Vpravo od tohoto vstupu proraženo malé čtvercové okénko s dřevěnou výplní. Dole u dveří proražen malý větrací otvor. Zadní dvouosá fasáda opatřena tvrdou cementovou omítkou v barvě šedé (tzv. břízolitem) a ukončena jednoduše profilovanou korunní římsou. Okenní výplně různorodé, v úrovni 2. nadzemního podlaží umístěn balkón s kovovým zábradlím. Střecha domu sedlová s hřebenem rovnoběžným s náměstím, krytá falcovaným plechem s červenohnědým nátěrem. Na zadní fasádu přímo navazuje v jižní polovině patrová přístavba ukončená terasou, omítka opět tvrdá cementová. Přístavba v přízemí prolomena menšími čtvercovými okny. Směrem do dvora přístavba rozšířena o další část včetně garáží (břízolitová omítka, dvoje garážová vrata).