městský dům

Nárožní podsklepený dvoupatrový dům (původně s falešným atikovým patrem) o dvou okenních osách (původně o třech osách) hlavního průčelí tvoří nedílnou součást severovýchodní fronty domů na náměstí. Hlavní průčelí prošlo celkovou rekonstrukcí; v původně zvýšeném soklu byl probourán vstup do suterénu, završený segmentovým záklenkem. Ve vstupu došlo k osazení novodobých dřevěných, z větší části prosklených, dvoukřídlých dveří. Zvýšené 1. nadzemní podlaží i 2. nadzemní podlaží prolomeno aktuálně vždy dvěma okenními otvory (v době zápisu památky do Státního seznamu nemovitých kulturních památek měla fasáda jiné tektonické členění - viz starší ev. list). Hlavní vstup do domu situován ve zvýšeném 1. NP, v něm osazeny novodobé dřevěné prosklené jednokřídlé dveře. Ke vstupu vede 10 kamenných schodišťových stupňů, nově zhotovených. Dřevěné okenní výplně členěné do šesti tabulek, rovněž nově zhotovené. Hlavní průčelí horizontálně členěno předsazenou soklovou částí, římsou oddělující nadzemní část suterénu od zvýšeného 1. nadzemního podlaží, profilovanou patrovou římsou oddělující zvýšené 1. nadzemní podlaží od 2. nadzemního podlaží a završeno profilovanou korunní římsou. Zadní fasáda domu patrová, omítka hladká. Fasáda prolomena pěti okenními otvory, dřevěné okenní výplně členěny opět do šesti tabulek. Přízemí prolomeno vstupem do domu, v něm osazeny novodobé jednokřídlé dveře. Střecha domu pohledově neexponovaná.