krucifix

Na stupni je umístěn vysoký obdélný sokl s volutovými křídly po stranách, na němž je situován kříž s korpusem Krista. Sokl je tvořen spodní čtvercovou částí s pravoúhle probranými rohy, na něj nasedá hranol s volutovými křídly s rokajovým motivem, s nápisem s chronogramem v reliéfním zrcadle: kras/nensIs po/pVLI/ pIe/tas CrV/CIs hVIVs/ orIgo est/ sIt tIbI/ Magne/ DeVs! pro/tege qVae/so pIos. Boční strany soklu profilovány, zadní stěna hladká. Svrchní deska profilovaná. Kříž na čtvercovém soklu, nad ním část konvexně-konkávně projmuta s kanelurami, spodní část dříku kříže rovněž s kanelurami, vrchní zdobena reliéfními zrcadly s květy. Kříž zakončen jetelovými rameny. Korpus Krista s bederní rouškou, paže upaženy v pravém úhlu, s trnovou korunou, vousatý, nerovnoměrné tělesné proporce, nad hlavou štítek s nápisem INRI. Materiál: pískovec Rozměry: sokl: š. 103 x hl. 70 x v. 102 cm.