mýtný kámen

V centru obce situovaná památka mýtného kamene s doprovodným menším kamenem, zasazených v zemi a nad nimi postavenou dřevěnou konstrukcí dvojice stolic s jednoduchou stříškou, krytou šindelem. Pohledově vpravo umístěný mýtný kámen přibližně pravoúhlý v horní polovině se sekaným profilem kola s vnitřním bočním profilem oje a osmi loukotěmi. Nad kolem je doplněn sekanými iniciálami H. K. Na zadní straně je bez rytého reliéfu. Pohledově vlevo od něho je zasazen menší kámen se zaobleným horním koncem a na přední straně opetřený sekanými iniciálami C. W. Nad ním je na konstrukci připevněna doprovodná tabule s vysvětlujícím textem. rozmery: mýto 0,7 . 0, 45 . 0,25 m, doprovodný kámen 0,4 . 0,45 . 0, 25 m materiál: kámen