socha sv. Jana Nepomuckého

Základ pískovcový, laločnatý. Podstavec na půdorysu zhruba šestibokém, s konkávně prohnutými stranami a vyříznutými rohy; zadní strana ustoupená a zaoblená. Sokl v horní část profilovaný. Dřík podstavce v dolní části zduřelý. Zde na třech předních stranách figurální reliéfy ze svatojanské legendy. Výše kartuš a girlandy. Na zadnějších bočních stranách ryté rámy s vykrajovanými rohy. Nad vysazenou římsou členitý soklík, zúžený konkávním projmutím, s oblounovou římsou. Socha sv. Jan Nepomuckého v pokleku na oblacích. V oblacích dole hlavička andílka, vpravo od ní má oblak podobu rybí hlavy. Levá noha světce spuštěna. Trup mírně nakloněn vpravo dopředu, hlava více týmž směrem. Pravá ruka položena na prsa. Levá do strany spuštěná drží biret. Na prsou světce Staroboleslavské paladium. Po pravém boku světcově po oblaku lezoucí nahý hošík (andílek; hlava chybí) držící visací zámek. Pod sochou železný kovaný držák (vidlice) k zavěšení svítidla, podepíraný dvěma esovitými raménky, zakotvenými pod soklíkem pod sochou. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého na příslušném pozemku.