socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně stojící mohutný čtyřboký profilovaný sokl, ve spodní části se rozšiřující. Stěny v horní části zdobeny vystouplými plochami rytými nápisy s chronogramy. Nápisy - na přední straně - hoC totVM CeDo honorI tVo , F:S:M:F: de totenfeld - nalevo - CVstos proteC tor faMae bonVs Interquera Dstat - napravo Voto DeVoto Me feCIt peC tore toto - vzadu - die 16.maij 1711 M:L: Do přední strany soklu vložený tepaný svícen. Sokl ukončen profilovanou římsou. Socha světce v životní velikosti stojí na podnoži v kontrapostu s vytlačeným levým kolenem. Světec oděn v kanovnické roucho s biretem na hlavě, v rukou drží kříž s tělem Krista nad levou rukou. Hlava vzpřímena, mírně pootočena k pevnému rameni.