socha sv. Jana Nepomuckého

Na návsi obce umístěn na novodobou betonovou podestu izolovaného základu. Na ni dosedá výškově odstupňovaný sokl s přízemní pravoúhlou kvadratickou trnoží, navazujícím hranolovým dříkem ve spodní části hmotově rozšířeného s vypnutím a zakončený ve vrcholu vyloženou profilací deskové římsy. Plochy střední části soklu jsou členěny sekanými linárními rámy s probrání horního a dolního překladu. Na čelní straně je dochovaný letopočet 1735. Na římsu je umístěna desková nízká podnož nesoucí figuru světce. Sv. Jan Nepomucký je podán v ustáleném ikonografickém pojetí v trojdílném kanovnickém oděvu s biretem na hlavě. Kontrapost s vahou na levé noze a vytlačeným pravým kolenem zachovává mírně esovitý pohyb patrný v horní polovině těla s náklonem hlavy k pravému rameni. V předloktí pokrčené pravice drží krucifix s korpusem Krista, přidržované pravicí pod křížením a levicí za patu svislého břevna. Pohled upírá na krucifix. rozměry: sokl cca materiál: kámen - pískovec, polychromie