městský dům - panský dům (majorát)

Dům volně stojící na východní straně náměstí, jednopatrový, obdélný s vápennou omítkou. Vnější okna čtyřtabulková, s dělením pod horní třetinou (ze 2. čtvrtiny 20. století), vnitřní okna šestitabulková (z 19. století). Profilovaná mezipatrová a podstřešní římsa. Západní průčelí pětiosé, v přízemí pásová rustika, v patře pilastry s odstupněnými patkami a nevýraznými římsovými hlavicemi. Okna patra mají šambrány s ušima lemované lištou, parapetní římsy a výplně a hladké nástavce, ukončené římsou záclonového tvaru. Ve střední ose přízemí pravoúhlý profilovaný portálek se soklíkem a dvoukřídlými, zčásti prosklenými výplňovými dveřmi z 1. poloviny 19. století. Nad portálkem osazen litinový kolorovaný oválný erb Kinských s korunkou, na rolverkové kartuši s akanty. Severní průčelí čtyřosé, řešené jako západní. 1. a 4. osa v přízemí neobsazeny, na levém nároží do výše mezipatrové římsy, jež se nad ním oblamuje, šikmý opěrák. Východní průčelí nepravidelné, členěné římsami, hladkým soklem a na krajích a ve třetinách délky v přízemí šikmými opěráky, v patře pilastry. V přízemí čtyři okna a jednokřídlé, zčásti prosklené dveře z počátku 20. století, v patře pět oken a uprostřed pravé třetiny zaslepený otvor se šambránou s uchy a lištou. Jižní průčelí trojosé, ve výši přízemí pět opěráků ukončených profilovanými a hranolovými římsami. V patře nad nárožními a levým mezilehlým opěrákem pilastry, pravá osa přízemí neobsazena. Střecha kryta eternitem, severní strana břidlicí, valbová. Vysoké omítané komíny ukončeny římskami. Hladký sokl.