venkovský dům

venkovský dům je vystavěný v lokalitě Richterovy boudy u turisticky neznačené horské cestě. Objekt obdélného půdorysu v ose V - Z, průčelní štít pobíjený šindelem v osmi vodorovných pásech, ve štítě dvě obdélná prosvětlovací okna v ose nad sebou. Přízemní světnice v průčelí se třemi okny, která jsou kryta dřevěnými okenicemi. Okapová strana s nízkou kamennou podezdívkou (k jižní straně), a vstupními jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Po pravé straně dveří 3 okna světnice. Zadní štít s pokládkou eternitových šablon uchycených nakoso. K cestě (severní straně) přistavěn k obytnému objektu větší seníkový vikýř, krytý sedlovou střechou. Stěna vikýře k západní straně opatřena eternitovými šablonami, k východní straně stěna svisle bedněna. V sedlové střeše k jižní straně dva samostatné průběžné vikýře kryté pultovou střechou. Krytinou střechy objektu plechové pásy sesazené do falců.