venkovský dům

Objekt je vystavěný v lokalitě Modrý Důl, za lesem, v jeho západní části v luční enklávě. Stavení podélného půdorysu v ose Z - V, průčelní štít orientován k východní straně, o dvou patrech, vrchní patro se dvěma prosvětlovacími obdélnými okénky, spodní patro štítu se sdruženou dvojicí oken. Štít svisle bedněn, pole barevně odlišena. Průčelí světnice se čtyřmi okenními osami, po okapové straně 3 okna, po jižní okapové straně vstupní předsíňka se šesti sdruženými okny je kryta pultovou stříškou. Do stráně, k severní straně přistavěn seníkový vikýř s valbovou střechou, po východní straně s přístavkem. Zadní štít o třech polích, svisle bedněn, spodní patro s dvojicí prosvětlovacích oken. K jižní straně vestavěn ve střeše menší pultový vikýř. Krov sedlové střechy, krytinou štípaný šindel.