venkovský dům

Venkovský dům se nachází na okraji Modrého Dolu nad Zlatým potokem. Hlavní objekt podélného půdorysu v ose Z - V, průčelní štít orientován k východní straně. K potoku, jižní straně přistavěna předsíňka se vstupními dveřmi. Obytná přístavba orientována k objektu na severní stranu. Průčelní štít jednopatrový, svisle bedněný s přelištovanými spárami, ve štítu dvě obdélná okna dělena na dvě poloviny. V průčelí 4 okenní osy světnice, po okapové straně 3 okenní osy. Okna v dřevěných šambránách, dělena do kříže. Předsíňka se vstupem bedněná svislými prkny, bez oken. Přístavba k objektu s patrem, okna v patře identická jako v průčelním štítu. V přízemí okna sociálního a hospodářského zázemí. Krytinou sedlové střechy plech v pásech sesazený do falců se zeleným nátěrem.. Tmavě červený nátěr chalupy.