měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice. Střecha sedlová, souběžně s ulicí, krytina asfaltový šindel, v průčelí šest střešních oken. Přízemí a jedno nadzemní poschodí. Průčelí pět os oken v prvním poschodí a v přízemí tři osy. Ve střední ose vstup do domu. Čelně vlevo dřevěný výkladec se vstupem do prodejny, čelně vpravo dřevěný výkladec. Vstup do domu má portál v omítce, pravoúhlý, zaoblený nahoře a při okraji s páskem tvaru oblounu. Plocha zaoblení portálu žlábkována na šířku. Vstupní dveře prosklené, jednokřídlé. Okna v poschodí ve vpadlých hladkých šambránách s oplechovaným otvorem okna místo parapetu. Okna dovnitř zapuštěná, dovnitř otvíravá, dvoukřídlá, dvoutabulová. Mezi okny historizující dekor fasády. Střídavě svislé kanelování a kolem okna ve střední ose plastický dekor rámování čtverci a obdélníky, dole a nahoře ve čtvercových polích vždy jedna kopretina. Nadokenní římsa přes všech pět okenních os, zdola zjednodušený zubořez, pásek a výžlabek s páskem nahoře, oplechovaná. Nad nadokenní římsou vpadlý pás s dekorem křížení, 4x , a zjednodušeným triglyfem s pěti výžlabky ve středu. Korunní římsa široká, zdola - pásek, sima, deska, pásek. Profil simy má při rozích na okraji stylizované bukové listy a žlábkovanou simu. Interiér chodby vstupu má hladkou stlačenou valenou klenbu.