výklenková kaple

Výklenková kaple stojí ve východním výběžku intravilánu vsi, na jižní straně průjezdní komunikace, západně pod areálem kostela sv. Maří Magdaleny, u začátku příkře k tomuto areálu stoupající cesty. Kaple je obrácena svým hlavním průčelím k severu, ke komunikaci, je postavena ve tvaru edikuly ze smíšeného hladce omítnutého zdiva. Edikula má po stranách po toskánském pilastru a (dále od osy) po toskánském z pískovce vytesaném šikmo předstupujícím sloupu. V ose kaple je segmentem zaklenutý poměrně mělký téměř čtvercový výklenek, v něm osazená dřevěná deska je dnes již beze stopy původní malby či jiné výzdoby, nad ním je plochý štukový reliéf Božího oka provedený na ploše, která zasahuje do kladí edikuly, z kterého tak zbývá pouze část římsy. Nad kladím má kaple nástavec (zakončený jednoduše profilovanou římsičkou ve tvaru okřídleného převýšeného oblouku) v jehož středu je vysoký reliéf Nejsvětější Trojice vytesaný v červeném pískovci. Na soklu pod pilastry jsou konzoly na nichž byly osazeny pískovcové sochy sv. Jana Nepomuckého a sv. Antonína Paduánského ve značně podživotní velikosti, které jsou dnes nezvěstné. Pod výklenkem je vystupující obdélné zrcadlo se čtvrtkruhy vybranými rohy v němž jsou nejspíše druhotně osazeny reliéfy dvou hlav. Nad sloupy ční z kladí železné trny – nejspíše pozůstatek pískovcových dekorativních váz či soch andílků.