tvrz, archeologické stopy

Původně okrouhlé tvrziště obehnané vodním příkopem, který byl napájen svodem z koryta potoka Ležák. V důsledku terénních úprav v druhé polovině 20. století byla tato terénní konfigurace výrazně pozměněna: severozápadní, severní a východní strana byla vyrovnána a vzniklo zde sportovní hřiště (vodní příkop byl zcela zarovnán). Západní strana byla zčásti také zavezena, aby se rozšířil komunikační prostor před zástavbou na st.p.č. 3/1 a 38/2. Pouze na jihovýchodní straně se zachoval zbytek příkopu, dodnes zaplněný vodou. Vnitřní tvrzní prostor je také velmi výrazně pozměněn: i on byl z větší části zplanýrován a při této příležitosti byly zlikvidovány jakékoliv stopy po zástavbě i obvodovém zdivu či opevnění, snad jen s výjimkou východní strany, kde se snad zachoval krátký úsek valu, pokud ovšem nejde o recentně nahrnutou zeminu z vnitřku tvrziště.