měšťanský dům

Dům obdélného půdorysu na hloubkové parcele, kratší stranou do ulice, přízemí, jedno nadzemní podlaží a podkroví v mansardě. Přízemí má velkoplošný kovový výkladec ve střední části se vstupem do prodejny, kolem výkladce keramický obklad. Nad výkladcem je pásová římsa, nad ni čelně vlevo dvě osy oken ve výrazném zděném hranolovém arkýři s rovnou oplechovanou střechou. Arkýř má ze stran úzká okna na výšku, dvoukřídlá, dvoutabulová. Okna na čele arkýře trojdílná, trojtabulová, dělená vodorovným poutcem. Čelně vpravo arkýře dvě osy oken. fasáda má historizující dekorace z doby kolem r. 1909, členěná je vystouplými pásky v omítce, žlábkováním a třemi lizénami s listovím, výrazná, jemně pásky profilovaná korunní římsa. Okna původní, zapuštěná, dřevěná na výšku, tříkřídlá, třítabulková, dovnitř otvíravá. Mansarda oplechovaná, čelně vlevo při okraji vikýř s velkým kruhovým oknem, nad ním trojúhelný štít a oplechované střechy. V Příčné ulici v přízemí šest, v 1. i ve 2. patře po čtyřech slepých oken v profilovaných šambránách. V patrech štítové stěny ve střední ose po dvou čtyřdílných čtyřtabulkových oknech s vodorovným poutcem.