hrob - společný hrob rudoarmějců

Společný hrob rudoarmějců situován na hřbitově u kostela Nejsvětější Trojice v zadní části u hřbitovní zdi ve směru SV. Nízká hrobová kvádrová obruba obdélníkového tvaru zhotovena z tesané žuly o rozměru 4,8 x 2,1 m, uprostřed v čelním pohledu s kvádrovým zapuštěným pilířkem miskovitého tvaru (ve vrchní části). Zadní část obruby překryta nízkým kvádrovým soklíkem, na kterém je postaven vertikální pomník, který je sesazen ze tří polí. Levý blok obdélníkového tvaru o rozměru 1,3 m x 1 m, prostřední pole je převýšené s příložkami po stranách, pravé pole obdobné jako levé. Na prostřední obdélníkové kvádrové desce upevněna v horní části pěticípá hvězda, uprostřed s rytou kresbou srpu a kladiva (se zbytky zlacení). Na bočník kvádrech rytá jména devíti padlých, na středu text "Bojovali - zemřeli/ za naši/ společnou věc/ 1941 - 1945//".