socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercovém dvakrát odstupňované podstavci hranolový sokl, jehož střední polem je vymezeno rytou linií. Na přední straně soklu je rytou linií vymezeno malé obdélníkové pole s ujmutími roky, v němž je vyryta datace roku 1816. Podstavec ukončen profilovanou římsou, do níž je osazena socha sv. Jana Nepomuckého na hranolovém, v horní části ujmutém podstavci. Socha sv. Jana v mírném esovitém prohnutí s uvolněnou levou nohou. Světec v tradičním ikonografickém zobrazení, v oděvu kanovníka v klerice, rochetě a almuci. V pravé pozdvižené ruce drží zlacený kříž s korpusem Krista a levou ruku má na prsou. Hlava mírně natočena s pohledem vzhůru. Jeho vousatou tvář lemují kadeřavé vlasy s biretem. Kolem hlavy kovová zlacená svatozář s pěti hvězdami. Zadní strana sochy opracovaná se splývavými záhyby šatu.