měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům s dlouhým dvorním křídlem je v úrovni přízemí funkčně propojen s přilehlou částí vedlejšího domu č. 13. Fasáda má zašlou fialkovou barvu s tmavším odstínem architektonických doplňků. Do ulice se obrací čtyřmi okenními osami – v patře s okny typu T s větrací částí rozdělenou na tři tabulky. V přízemí jsou tři pravoúhlé otvory – na krajích dvě široká okna v plochých ostěních s horní částí rozdělenou na několik malých tabulek. Uprostřed je osazeno lištové ostění portálu s lichoběžníkovým klenákem, ve kterém jsou vyryty iniciály V.S a datace 1811. Novodobé kované dveře vchodu mají skleněné výplně. Okna mají ploché šambrány v nadpraží mírně vyklenuté a přerušené třemi zářezy. Na okrajích šambrán jsou naznačeny hlavice a horní část okna rámuje lišta. Parapety mají jednoduchý hranolový tvar a jsou pod nimi umístěny parapetní výplně. Patro od přízemí odděluje profilovaná kordonová římsa, masivní profilovaná korunní římsa zakončuje průčelí bez štítu. Boční fasáda je členěna v přízemí pásovou rustikou. Nad přízemím dvěma kordonovými římsami. V patře je uprostřed naznačen jeden zaslepený okenní otvor, rámovaný pilastry. Okraje bočního průčelí v patře opticky zesiluje štukové armování. Dvorní křídlo se do dvora obrací deseti okenními osami. Má žlutou fasádu a je prolomeno pravoúhlým vchodem s profilovaným ostěním a odděleným nadsvětlíkem. Střední část se třetí až sedmou okenní osou předstupuje. Okna jsou osazena do fasády hladce, převážně je člení profily T. Patro od přízemí odděluje plochá kordonová římsa. Omítka opadává a odhaluje cihelné zdivo dvorního křídla. Střecha předního domu je sedlová, nad dvorním křídlem pultová, krytina eternit.