měšťanský dům

Jednopatrový nárožní (původně řadový) dům ze smíšeného zdiva. Dům je hloubkově orientovaný s trojosým průčelím. Příčně trojtraktová dispozice. Průčelí je omítnuto vápennou omítkou žluté barvy, bez soklu a také bez vertikálního členění, horizontálně členěno profilovanou korunní římsou, bez štítu. Vstup pravoúhlým portálem bez ostění, s osazenými dvoukřídlými typovými dřevěnými dveřmi s úzkými prosklenými výplněmi třemi tabulkami skla v nadpraží. Okna jsou v prvním patře tvaru T, dole, po bocích vstupu, šestitabulková. Dvorní průčelí je bez štítu, o třech okenních osách, s různými okny a v levé krajní ose s pravoúhlým vstupem s nadsvětlíkem travru kruhové úseče, dělené do třech nepravidelných tabulek, vyplněných sklem. Bez vertikálního a horizontálního architektonického členění.