měšťanský dům

Jednopatrový, nárožní, hloubkově orientovaný dům. Průčelí do náměstí je čtyřosé s rovnou atikou. Kombinuje šedou barvu omítky s bílými architektonickými prvky (a přízemím). Přízemí je prolomena dvěma segmentově zaklenutými otvory s plochým ostěním s osazenými novodobými dveřmi a proskleným výkladcem v dřevěném rámu. Přízemí je členěno pásovou rustikou, zakončenou jednou odstupněnou kordonovou římsou. Patro má hladkou fasádu a je prolomeno čtyřmi okny ve shodných lištových ostěních s jednoduchými parapety a výraznými lichoběžníkovými klenáky ve středu překladu. Klenáky nesou rovné římsové suprafenestry. Nad patrem probíhá masivní profilovaná římsa, oddělující atiku. Okna patra i atiky jsou čtyřtabulková. Na atice jsou osazena do plochých ostění a v krajních osách nahrazena okny žaluziovými. Fasádu zakončuje profilovaná římsa. Okraje fasády jsou zvýrazněny lizénami, probíhajícími přes přízemí, patro i atiku. Dům tvoří roh náměstí a je proti sousedovi přes uličku rozepřen prampouchem v podobě brány s parabolickým záklenkem a plochým klenákem ve vrcholu. Nad klenákem probíhá římsa a nad ní je improvizovaná atika, rozdělená na tři části lizénami. Nad atikou se zvedají dva sokly, rámující střední štítovou část - na všech jsou osazeny pískovcové zakončující prvky - na hranolovém půdorysu s jehlancovitou střední částí a podloženou koulí na vrcholu. Omítka brány je okrová s bílými architektonickými prvky. Boční průčelí o šesti okenních osách má v přízemí šedou omítku, rozdělující bílou plochou římsu a v patře špinavě žlutou starou omítku. Čtyřtabulková okna jsou v přízemí opatřena kovanými mřížemi, v patře první okenní osa chybí a ostatní jsou rámované plochými ostěními. Asi v polovině parcely navazuje dvorní křídlo, které se projevuje ústupkem fasády. Není prolomeno okenními otvory. Zadní průčelí s opadanou omítkou špinavě žluté barvy má v pološtítu dvě okenní osy s půlenými okny. V přízemí a patře je představěna zděná pavlač ze smíšeného zdiva na hranolových pilířích, o třech obloucích. Krajní mají poloeliptické záklenky, střední, jen o polovině šířky, je zaklenutá polokruhově. Dvorní křídlo mělo v patře dřevěnou pavlač prolomenou okny, dnes je destruovaná, v přízemí je také arkáda o třech obloucích, se záklenky zakončenými na římsových hlavicích. Střecha domu je valbová, krytá eternitem, s vaznicovou krovní konstrukcí se stojatou stolicí, v zadní částí se složitější novější konstrukcí. Dvorek zatravněn.