výklenková kaple sv. Petra

Kaplička se nachází nalevo od silnice ze Slavonic do Dačic při odbočce na Český Rudolec. Umístěna je na kamenné ohradní zdi pozemku, který je za ní. Pohledová strana směrem k silnici je opatřena výklenkem, nikou, ve které je umístěna socha sv. Petra v životní velikosti. Pod sochou je do zdiva vsazený žulový čtvercový reliéf s girlandou s motivem vinné révy. Kaple je ukončena sedlovou střechou krytou bobrovkami. Povrch omítek je členěn štukovou profilací a plastickým orámováním, paspartou. Materiál: kaple - smíšené zdivo převážně cihlové, vápenné omítky a nátěry, zastřešení pálená taška bobrovka; socha — mušlový vápenec, barevné nátěry - polychromie Rozměry: výška cca 350 cm a šířka cca 140 x 90 cm