krucifix s ohrazením

V plůtkové ohrádce s kamennými nárožními sloupky volně stojící v louce ve střední části obce. Světlý pískovec se zlatou polychromií. Sokl obdélníkového půdorysu v přední části s českým nápisem, zakončený jemnou profilací. Dřík kvadratický na čtvercové základně v přední části začínající po stranách dvěma volutami, mezi nimiž je umístěn rokajový motiv, nad ním v mělké nice reliéfní postava světice s mečem protnutým srdcem v bohatě řaseném rouchu a volnými dlouhými vlasy (zlacená postava). Dřík ukončen profilovanou římsou, nad níž je umístěn podstavec kříže v přední části se zabudovaným kovovým držákem lucerny (již zničena). Tento podstavec ukončen jemnou profilací, jenž nese vlastní kříž. Kříž: ve spodní části s dvěma malými volutami, mezi nimiž rokajový motiv (zlacený), jsou zkřížené hnáty a lebka. Na kříži kamenný korpus Krista se zbytky zlacené polychromie, tělo Krista oděné v bederní roušku.